Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Rita Regnemester


2+2=4. Det er det vi lærer på skolen, også i den middelmådige Trondheimsskolen. Det stort oppslåtte intervjuet med ordfører Rita Ottervik i dagens Adresseavisen hvor hun innrømmer at «vi burde kuttet tidligere» tyder imidlertid på at ordførerens regnekunster ikke er så gode.

«Før salget fikk vi 250 millioner kroner fra E-verket hvert år, dette er penger vi kunne ha hatt god bruk for nå.» sier Rita Ottervik. Først er det grunn til å vise til at Adresseavisens oversikt viser at overføringene fra E-verket i årene 1999-2002 har variert mellom 124 og 190 millioner kroner. Men det styrker nok Ritas argumenter hvis hun kan runde opp til 250 millioner pr år. Men så er det en del av regnestykket hun ikke har tatt med. Overføringene fra kraftfondet (som ble etablert med pengene fra salget av E-verket) har kommet i stedet for de tidligere overføringene fra E-verket. I årene 2002-2007 har kraftfondet gitt mellom 113 og 309 millioner kroner hvert år. Unntaket er 2008 hvor overføringene bare var 53 millioner kroner. Totalt sett viser uansett Adresseavisens oversikt at overføringene fra kraftfondet til kommunekassen har vært langt større enn det kommunen fikk overført fra E-verket i de foregående årene. Men Rita trekker bare frem de tapte inntektene fra E-verket og unngår å nevne de langt større inntektene fra kraftfondet som vi fikk i stedet. Det holder ikke til bestått i regning. Kanskje er det forståelig at den rødgrønne regjeringen stopper forsøk med utvidet karakterbruk i skolen…):

I tillegg er det overført store beløp fra kraftfondet til kommunens pensjonskasse slik at de totale overføringene i årene frem til 2007 nådde et gjennomsnitt på 382 millioner kroner. Dette er langt mer enn kommunen noen gang fikk fra TEV og det er langt mer enn det overskuddet Trondheim Energi har vist i årene etter salget. Selv om TEV skulle betalt hele sitt overskudd til Trondheim kommune i årene 2002 til 2007 ville kommunen tapt 74 millioner kroner hvert år i forhold til det man har mottatt fra kraftfondet.

Så kan man spørre seg: Hvorfor feilinformerer ordføreren på denne måten? Er det fordi hun ikke kan regne? Eller er det fordi hun bevisst holder sakens fakta bort fra kommunens innbyggere? Og hvorfor stiller ikke media kritiske spørsmål?

Reklamer

24/04/2009 - Posted by | Lokal politikk | , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: