Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Tidenes verste veier i Trondheim?


Etter 500 kilometer bak rattet i drosjen sist helg tror jeg at jeg må slå det fast: Sjelden eller aldri har veiene vært i dårligere stand enn denne våren. Uten sammenligning for øvrig minnes jeg et besøk i St Petersburg for 20 år siden, like etter at muren var falt. Over 70 års kommuniststyre hadde ført til et enormt forfall og veier og gater som knapt var kjørbare.
Like galt er det ikke i Trondheim, men det er nettopp nå på vårparten, etter en lang vinter, at vi ser resultatene av mange års synder med dårlig veivedlikehold i byen vår. Etter spørsmål fra Lars Tvete (H) i fjor kunne rådmannen fortelle at vedlikeholdsetterslepet utgjør hele 565 millioner kroner. Forholdene var så dårlige at stadig flere bileiere krevde, og fikk, erstatning fra kommunen fordi bilene deres var skadet av dårlige kommunale veier.
Denne regningen blir nok enda større i år. Biler er rett og slett ikke bygget for å tåle de mange og store hullene i veiene her i byen. I det minste kunne vi kanskje forvente at sentrumsgatene blir holdt så noenlunde i orden. Men den som har kjørt Kongens gate fra Ila og inn mot sentrum har nok merket seg at det ikke er tilfelle.
Men biler er tross alt bare biler. Verre er det at slike veier også skaper flere ulykker. Skal vi akseptere at liv og helse settes på spill fordi det politiske flertallet i Trondheim ikke vil vedlikeholde våre veier?
Det må utarbeides en helhetlig plan for hvordan vi skal ta igjen etterslepet på veivedlikeholdet i Trondheim. Så langt har de rødgrønne partiene stemt ned slike forslag i bystyret. Men det er jo valg til høsten, så muligheten for at det blir gjort noe er fortsatt tilstede.

14/04/2011 - Posted by | Lokal politikk | , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: