Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Uten plan


Veiene i Trondheim er i dårligere forfatning denne våren enn på flere tiår. På spørsmål fra Lars Tvete (H) i siste bystyremøte kunne byutviklingsdirektøren fortelle at det var nødvendig å bruke 565 millioner kroner hvis veiene i Trondheim skulle få normal standard. For å nå absolutt minstestandard må det brukes ca 18o millioner kroner. Lars Tvete ba om at det må legges frem en plan for vedlikehold slik at vi kan ta igjen etterslepet. Et rimelig ønske ettersom vi tross alt snakker om vårt arvesølv. Tar vi ikke vare på våre verdier vil det bli desto dyrere for fremtidige generasjoner.

Byutviklingsdirektøren var enig. Han kunne legge frem en plan før jul, men kunne ikke love penger.

Men det blir ingen plan for å få orden på veiene våre. De rødgrønne partiene stemte mot forslaget om en slik plan. Fra Arbeiderpartiets side var det heller ingen som ønsket å ta ordet under debatten. Engasjementet for å ta vare på verdier som er bygd opp gjennom generasjoner var altså ikke til stede.

«Jeg har en plan», sa Egon. I hans tilfelle var det aldri noen suksess. Men en ting er sikkert: Det blir ikke en eneste meter ny asfalt hvis du ikke engang vil legge en plan, og byens rødgrønne flertall har tydligvis gitt opp å skaffe byen et minimum av veistandard.

Hvert år bruker Trondheim kommune 10 millioner kroner på asfaltering og veivedlikehold. For å opprettholde standarden måtte det brukes 35 millioner kroner. Vår veiformue synker dermed med 25 millioner kroner hvert år. Men det er egentlig verre enn som så. Dårlige veier er dårlig samfunnsøkonomi, og stadig flere biler blir skadet som følge av de dårlige veiene. Bare fra 2008 til 2009 økte antall krav om erstatning som følge av veistandarden til det dobbelte, og denne utviklingen vil fortsette hvis vi ikke gjør noe.

Byutviklingsdirektøren kunne også fortelle at asfalteringen blir redusert fordi kommunen budsjetterer med for lite til brøyting og annet veivedlikehold. Men ettersom veiene må brøytes tas pengene fra asfaltbudsjettet. Når vinteren er over blir det dermed lite igjen til asfaltering.

La oss få en plan. Og sett den ut i live!

23/05/2010 - Posted by | Lokal politikk, Uncategorized | , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: