Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Statsministeren som ville tilfredsstille velgerne med 12000 sykehjemsplasser som ble til 2000


Arbeiderpartiets valgløfter fra 2009 om 12000 nye sykehjemsplasser innne 2015 minner om bibelens historie om hvordan Jesus mettet 5000 munner ved hjelp av fem brød og to fisker. Her følger en lett omskrivning av denkjente bibelhistorien fra Joh 6,1-13:

1 Senere drog Jens over til den andre siden av byen, som også kalles Oslo.. 2 En stor folkemengde fulgte med ham på TV, fordi de så de tegn han gjorde for å redde regjeringen. 3 Jens gikk bort til regjeringskvartalet, og der satte han seg ned sammen med sine disipler. 4 Valget, partienes høytid, var nær.
5 Da Jens så opp og fikk høre at en stor folkemengde hørte på valgsendingene, sa han til Raymond: Hvor skal vi skaffe valgflesk, så alle disse vil stemme Arbeiderpartiet? 6 Dette sa han for å prøve ham, for han visste selv hva han ville gjøre. 7 Raymond svarte: Sykehjemsplasser for to tusen eldre er ikke nok til at alle som trenger det kan få plass. 8 En annen av disiplene, Helga, sa da til ham: 9 Det er en mann fra Trøndelag her, som har vunnet valg ved å love psykiatrisenter, men kan vi gjøre det igjen? 10 Da sa Jens: La de gamle og deres pårørende sette seg ned. TV-stolene var komfortable, og de satte seg ned. Tallet på de gamle som ville ha plass på sykehjem var omkring tolv tusen. 11 Da tok Jens valgflesket, holdt appell og lovte 12000 nye sykehjemsplasser før 2015 til dem mens de satt der, så mye de ville ha. 12 Da valget var avholdt, sa han til disiplene: Trekk tilbake løftene som vi ikke kan holde, slik at vi ikke blir stilt til ansvar. 13 De gjorde det, og de sa nå at de 12000 sykehjemsplassene også inkluderte oppussing av gamle rom og fylte tolv kurver med løfter som de ikke kunne holde, etter at alle hadde stemt.

Reklamer

12/07/2013 - Posted by | Nasjonal politikk | , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: