Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Er Eskil Pedersen en mobber?


– Denne valgkampen er litt som Lord of the rings. Det er en kamp mot det gode og det onde. Man har Aragorn og Gandalf, som er Jens Stoltenberg og Trond Giske, som kjemper for det gode. Så har man Sauron og Saruman på den andre siden, som er Siv Jensen og Erna Solberg. Da er det vel klart at Siv Jensen er Sauron, sa Eskil Pedersen fra talerstolen på Tranmælkonferansen i Trondheim i helga.

Dette er naturligvis det reneste sludder. Hadde det ikke vært for at Erna Solberg og Siv Jensen neppe bryr seg så mye om hva Eskil Pedersen måtte finne på å si, kunne man forledes til å tro at Eskil Pedersen driver med mobbing.

Arbeidstilsynet sier dette om mobbing:

«Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting o.l.»

Det må altså litt mer til før det kan karakterieseres som mobbing.

Men en leder i et ungdomsparti er også et forbilde for unge medlemmer i egen organisasjon. Slike uttalelser bidrar neppe til å redusere omfanget av mobbingen. Tvert imot, legitimerer Eskil Pedersen mobbing ved slike uttalelser.

Eskil Pedersen har selv opplevd å bli mobbet etter Utøya-tragedien. Han har stått opp mot denne trakasseringen på en imponerende måte. Derfor har han også blitt lyttet til når han snakker om mobbing.

I fjor uttalte Pedersen blant annet dette til nettstedet Gaysir:

«Jeg brenner for mye, men jeg er kanskje ekstra opptatt av at det skal bli lettere for gutter og jenter over hele landet vårt å komme ut når de er klare for det. Ingen skal måtte brenne inne med at de er homo av frykt for reaksjoner fra omverdenen. Jeg er opptatt av økt LHBT-kompetanse blant både lærere og medelever slik at vi får bukt med mobbing og diskriminering. Et av de mest brukte skjellsordene i skolen er homo. Det kan vi ikke leve med.»

Sauron er den onde i Ringenes herre, mens Sarumann er mannen med de slue planene. AUF-erne i salen lo sikkert godt når Pedersen presenterte Siv og Erna som Sauron og Sarumann på samme måte som mange av oss har ledd når mobberne angrep sine ofre.

Tilsynelatende er mobberne sterke. I virkeligheten er de svake.

Reklamer

17/06/2013 - Posted by | Nasjonal politikk, Uncategorized | ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: