Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Norges polske OL-sølv


Fra å være totalt ukjent ble Bartosz Piasecki hele landets yndling når han kjempet seg frem til finale og OL-sølv i fekting. Piasecki er født i Polen og flyttet til Norge med sine foreldre når han var to år gammel. Som mange andre innvandrere viser det seg at han er ressurssterk og har mye å bidra med i det norske samfunnet.

Fekteren er ikke alene om dette. På idrettsbanen er det utallige innvandrere som har gjort suksess. John Carew, Mushaga Bakenga, Kristina Vucucovic og Ezinne Okparaebo er bare noen få av dem. Når de vinner for Norge er det ”vi” som vinner. Plutselig er de ikke innvandrere, men nordmenn.

Og naturligvis er Bartosz Piasecki norsk. På samme måte som de fleste andre innvandrere er norske. Men av en eller annen grunn blir de likevel betraktet som ”de”. Det har kanskje å gjøre med at innvandrere i Norge lenge har blitt behandlet som klienter, som noen vi skal være snille mot og hjelpe. Dermed stakkarliggjør vi mennesker som både kan og vil gjøre en innsats i samfunnet hvis vi lar dem få lov. Og vi trenger dem. Innvandrere utgjør en stadig større del av staben på NTNU og SINTEF, stadig flere leger og sykepleiere kommer fra andre land, Adresseavisen ville ikke blitt levert til abonnentene og mange drosjer ville stå stille på lørdagskvelden hvis vi ikke hadde innvandrerne.

Gratulerer med Norges andre medalje i London-OL, Bartosz. Og takk for at du viser oss hvilken enorm ressurs våre innvandrere representerer!

Reklamer

02/08/2012 - Posted by | Nasjonal politikk, Utenrikspolitikk | , ,

1 kommentar »

  1. […] I går forsvarte Cecilia sine verdensmesterskap i proffboksing i en kamp som ekspertene beskriver som tidenes beste kvinnekamp i boksing. Cecilia er født i Colombia, men oppvokst i Norge. Naturligvis er Cecilia norsk som noen til tross for sine Colombianske røtter. På samme måte som de 60 barna i forestillingen Fargespill nå er norske uavhengig av sin opprinnelse og på samme måte som Bartosz Piasecki med sitt OL-søv i fekting er norsk til tross for at han er født i Polen. […]

    Tilbakeping av Fargespill og Cecilia Brækhus « Kjetils Blå Bølger | 23/09/2012


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: