Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Hvor er Stoltenberg?


Inge Marte Torkildsen er den siste i en lang rekke.

* Audun Lysbakken bevilget penger til gode venner uten å utlyse pengene. Han måtte gå fordi han burde ha vurdert seg inhabil.
* Jonas Gahr Støre beviget penger til en god venn og ettersom han vurderte seg selv som habil mener Stoltenberg at han opptrådte korrekt.
* Tora Aasland og Kristin Halvorsen har også bevilget penger til gode venner, men de har gått før de måtte gå.
* Bård Vegard Solhjell får kritikk fra stortingspresidenten fordi han viser ringeakt for Stortinget ved å holde pressekonferanse samtidig som han skulle deltatt i Stortingets spørretime-

Og nå altså Inga Marte Torkildsen som ringer en etterforsker for å påvirke etterforskningen for deretter å offentliggjøre konfidensiell informasjon i en barnevernssak.

For ikke å nevne alle de sakene som har vært tidligere under denne regjeringen.

Men tilbake til nåtiden.

Jeg har i grunnen stor sympati med Inga Marte Torkildsen. Hennes engasjement er stort og ekte. Hun vil noe og dessverre er engasjementet så stort at hun kommer i skade for å trå feil. Det er synd, for vi trenger engasjerte politikere med et varmt hjerte.

Men hvor er statsministeren oppe i dette kaoset. Som erfaren leder for et regjeringskollegium må vi kunne forvente at han tar lederoppgaven på alvor. Det betyr blant annet å sørge for at hans medarbeidere får råd og hjelp slik at de kan opptre korrekt. Hvilken coaching har de nye statsrådene fått for å hjelpe dem i begynnerfasen? Mye tyder på at han har vært fraværende.

Og hvilket lederskap viser Stoltenberg når to statsråder som begge synes å ha brutt habilitetsreglene behandles forskjellig? Hvilket signal gir det til resten av regjeringen?

Som øverste leder i regjeringen er Stoltenberg ansvarlig for det hans regjeringskolleger gjør. Han skal sette sammen et kollegium med riktig kompetanse og trene dem til å gjøre en best mulig jobb.

Har han gjort det?

Reklamer

01/05/2012 - Posted by | Nasjonal politikk | , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: