Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Stem på Jens Balchen som halehelt


Allerede som barn fikk jeg høre om Jens Balchen. Min fars sjef og kollega på SINTEF som forsket på løsninger for å gjete fisk i havet. Han ville finne en metode hvor fisk kunne gjetes på samme måte som sauer blir gjetet i fjell og utmark. Tenk på hvilke gevinster samfunnet kunne ha hvis vi ikke behøvde å putte laksen i oppdrettsanlegg men kunne lede fisken dit det var hensiktsmessig til enhver tid? Det var et prosjekt som virkelig fikk stimulert fantasien og interessen for teknologi og forskning hos en guttunge! Han var mannen som trodde at det umulige var mulig!

Jens Balchen er en av 5 finalister i Norwegians avstemning for å finne en ny halehelt fra Trondheim og Trøndelag. Og jeg har naturligvis forlengst stemt på min barndoms helt!

Men for meg dreier dette valget seg om mer enn nostalgi fra barndommen. Vi feirer mange slags helter, sportsutøvere, kulturpersonligheter, statsmenn og oppdagere. Mange av disse finner vi på halen av et Norwegian fly: Sonia Henie, Henrik Wergeland, Max Manus og Erik Bye. En trønder finner vi også: Helge Ingstad som fant spor etter vikingene på New Foundland og slik dokumenterte at nordboene hadde «oppdaget Amerika».

Men vi trenger også mer moderne helter, og i miljøet rundt NTNU og Gløshaugen har det vært mange som har bidratt til store teknologiske gjennombrudd de siste årene. Vi må kunne feire dem som helter også og nå er tiden inne for å plassere en av dem på halen av et Norwegianfly. Det er mange som har bidratt, men denne gangen er Jens Balchen ikke bare representant for seg selv men en representant for hele kunnskapsmiljøet i Trondheim. Stem på Jens Balchen!

Reklamer

12/04/2012 - Posted by | kultur, Lokal politikk, Nasjonal politikk |

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: