Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Ring en statsråd!


Trenger du hjelp – ring en statsråd! Er det så enkelt?

Waleed Ahmed etablerte sin egen bedrift når han var 17 år gammel. Under Partnership for Change konferansen i Oslo nylig fortalte han historien og ga råd til de mange tilhørerne. Ettersom han manglet penger til markedsføring skrev han til næringsminister Trond Giske og ba om markedsføringshjelp. Det fikk han og hjelpen førte til stor suksess på eksportmarkedet. Waleeds råds var at alle andre burde gjøre det samme.

Skal vi dømme etter de mange medieoppslagene de siste ukene er det mange som ringer en statsråd – og de får hjelp. Sosialistisk Ungdom og Pøbelprosjektet får penger fra Audun Lysbakken. Kvinneuniversitetet får hjelp fra Kristin Halvorsen og Tora Aasland. Varaordfører Lars Peder Nesse i Lærdal fikk 500.000 kroner fra kona, kommunalminister Navarsete. Kirkens Bymisjon fikk penger fra Bjarne Håkon Hanssen, ektemannen til en av de ansatte, og Skipsreder Felix Tschudi fikk 6 millioner kroner fra sin gode venn Jonas Gahr Støre.

I motsetning til de mange som har gitt penger til gode venner kjente ikke Waleed Ahmed statsråd Trond Giske. Han lot seg bare ikke begrense av hva folk flest ville gjort i hans situasjon så han tok kontakt med Giske og andre kjente navn for å få hjelp. Bra for ham!

Men alle kan ikke få hjelp av Giske, Hanssen, Navarsete, Halvorsen, Aasland, Gahr Støre og Lysbakken. Statsrådene har sikkert stor arbeidskapasitet, men tid til å hjelpe alle har de ikke. Hvis bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner skal gjøres avhengig av velvilligheten til enkeltpolitikere blir det ikke bare inhabilitet og dårlige beslutninger men også mangel på beslutninger. Vi må skape rammebetingelser som gir alle lik mulighet til å lykkes hvis man har en god ide eller et godt prosjekt.

Reklamer

02/04/2012 - Posted by | kultur, Lokal politikk, Nasjonal politikk

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: