Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Calcuttas gatebarn


Hun er høflig, jenta som håndhilser på meg. Hun er kanskje 13-14 år gammel, barbent, skitten og går og tauer på ei geit. Jenta har fått tilbud om å flytte til et hjem for gatebarn i regi av Don Bosco, men har valgt å fortsatt bo på gata.

Don Bosco er en internasjonal, katolsk organisasjon som driver skoler og annen veldedig virksomhet rundt omkring i verden. India driver de 25 hjem for gatebarn i byer som New Delhi, Mumbai og Calcutta. Dessuten tilbyr de skolegang. Det tilbudet har også jenta jeg møtte tatt i mot.

To av Don Boscos medarbeidere tar meg med rundt for å treffe noen av barna de jobber med. Calcutta er en av Indias fattigste byer og dette er kanskje de som har det aller verst i storbyen. Lukten av urin, skitt og allverdens andre unevnelige ting er gjennomtrengende. På fortauene, midtrabattene og ellers hvor de finner plass slår de seg ned uten tak over hodet. Her koker de mat, her gjør de noen ganger sitt fornødne og her tigger de forbipasserende om noen rupies. Inntil politiet jager dem bort.

De fleste gatebarna sniffer og de fleste jentene utsettes for seksuelt misbruk eller selger kroppen sin.
Don Bosco gir de svakeste av de svakeste et tilbud om et mer menneskelig liv. Når mange likevel sier nei tilbudet og fortsetter å bo på gata lurer jeg likevel på om Don Bosco har funnet den rette måten å arbeide på.

13/02/2012 - Posted by | barnearbeid mm, India

2 kommentarer »

  1. Spennende å lese.. Utrolig hvor heldige vi er i Norge. Samtidig klager vi og syter mer en verdens fattigste land… Kansje vi snart må få øynene opp å se hvor godt vi har det..!

    Kommentar av Day in to Night | 13/02/2012

  2. Hei!

    Jeg tok en titt paa bloggen din og leste det du skrev om deg selv. Naar du likevel velgter aa skrive at vi maa faa oeynene opp for hvor godt vi har det, er det ekstra grunn til aa lytte. Takk skal du ha!

    Kommentar av Kjetil Utne | 13/02/2012


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: