Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Debbie fra Dublin som egentlig er fra Calcutta


Hun kaller seg Debbie når de irske kundene tar kontakt. De tror hun bor og jobber i Dublin og er irsk. Debbie er imidlertid inder, bor i Calcutta og jobber fra leiligheten hun bor i. Sjefen hennes er imidlertid ire. Han driver et importselskap som selger amerikanske produkter i Irland. I stedet for å etablere et tradisjonelt kontor og ansette en irsk assistent har han funnet frem til ”Debbie”. Hun svarer på e-posthenvendelser, sender tilbud, fører regnskap og det meste som ellers er nødvendig.

Hun svarer ikke på telefonen fordi kundene gjennom bakgrunnsstøyen fra gata kan skjønne at hun ikke holder til i Irland, og sjefen hennes ønsker at kundene skal tro at hun er irsk. ”Debbie” blir litt stresset av dette. Hun liker ikke å føre kundene bak lyset, men inntekten er god etter indisk målestokk.

I Calcutta og andre indiske byer popper callsentrene opp som paddehatter. Titusenvis om ikke hundretusener av nye ansatte skal på plass i årene som kommer. Tilfellet Debbie viser at også mindre bedrifter kan benytte seg av indisk arbeidskraft. Heller ikke vi i Norge kan regne med at vi blir uberørt av globaliseringen.

12/02/2012 - Posted by | India

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: