Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Gjest i indisk bryllup


Bryllup i India er store greier. Hele landsbyen blir invitert. Noen ganger kan det være tusen gjester. Broren til en av de ansatte i Namma Bhoomi skulle gifte seg i dag, og denne linken var visst mer enn sterk nok for å bli invitert i bryllupet. Eva Lise og Mariann gledet deg stort. Vi kledde oss alle tre i indiske klær som vi hadde fått sydd på systua i Namma Bhoomi.

Dette var ikke av de største bryllupene. Knapt 400 mennesker satt benket da brudgommen kom gående i sin fineste stas og med et svært så staselig hodeplagg. Familien fulgte etter i et lite opptog langs midtgangen. Bryllupet skulle foregå på en scene slik at alle skulle få se, i hvert fall i den grad film- og fototeamet ikke sto i veien.

Det var litt pussig å oppleve at brudgommen ble leiet rundt på scenen av det som kanskje var en forlover-
Noe senere kom bruden opp midtgangen med et enda større følge etter seg. I sine fineste fargerike klær, med et delvis blomsterdekt hode og med en ”blomsterhale” på baksiden av hodet skred hun oppover. Inderne liker smykker og denne bruden var ikke noe unntak.

En prest ledet symfonien. Hele familien var også tilstede på scenen. Det var ikke så enkelt å forstå alt som skjedde, men jeg merket meg at bruden vasket brudgommens føtter (ikke motsatt) og mot slutten av seremonien tok de syv skritt og lovte hverandre tro og ære inntil døden skilte dem…

Nesten før seremonien var ferdig begynte gjestene å stille seg i matkø. Å servere nesten 400 gjester skulle man tro var en langtekkelig affære. Så var ikke tilfelle.

I vårt serveringsrom satt det ca 150 gjester langs langbord. Personalet la først papir på bordenefestet til bordplaten med vann. Deretter kom en mann og la ut store bananblader som sulle brukes som spiseunderlag. På dette bananbladet porsjonerte de ut 15 retter i tur og orden. Som tradisjonen er i India spiser man med høyre hånd. Man bruker hånden til å blande ris med andre retter og sauser og samler opp en munnfull mellom fingrene som man fører inn i munnen. Ganske greit når man får taket på det, men også ganske sølete. I løpet av 20 minutter var måltidet over.

Så var det tid for å hilse på brudeparet. Vi kastet ris på hodene deres og håndhilste på dem før det ble tatt bilder av oss sammen med paret. Brudgommen så egentlig ikke så blid ut, men sannsynlig vis var han sliten etter en lang dag.

Reklamer

06/02/2012 - Posted by | India, kultur

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: