Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Offentlige pappagrupper – hva mer kan staten ta ansvaret for?


Statsråd Lysbakken har i dag tatt til orde for offentlige pappagrupper. Jeg vil gjerne hjelpe Lysbakken hvis han trenger flere forslag på saker han kan prioritere før han angriper problemene i barnevernet.

For det må ta være saker vi kan overlate til staten. Fra før vil Lysbakken bestemme hvordan foreldre skal fordele foreldrepermisjonen og han ønsker at skolene skal overta ansvaret som foreldrene i dag har for å sende med poden god og sunn mat. Etter skolen skal barna delta i skolefritidsordningen, men hvorfor skal foreldrene være nødt til å sørge for middag. Barna bør få middag på skolen og hvorfor ikke kveldsmat også. Foreldrene kan få besøk av barna når det passer dem.Eller når det passer Lysbakken. Noen ganger bør barna få lov til å overnatte hjemme også. Hvis foreldrene mot formodning skulle ønske å beholde ansvaret for barna bør staten ihvertfall etablere en statlig drevet barnevaktordning og alle barnevakter skal ha tarifflønn, automatisk LO-medlemsskap og fradrag for medlemskontingenten inkludert den andelen av kontingenten som skal overføres til de rødgrønne partiene. Barnevaktene skal være autoriserte, gå gjennom kurs med Lysbakken som foredragsholder og alle ha heltidsstillinger. De skal dessuten bare jobbe hver tredje helg og i hovedsak på dagtid.

Hva med kjæledyr? Har ikke alle rett på kjæledyr? Staten bør etablere en utlånstjeneste for kjæledyr hvor alle kan få lik tilgang på kjæledyr, men hvor du kan levere dem inn når du ikke vil ha dem.

I dag er det et problem at staten ikke har god nok kontroll på de frivillige organisasjonene. Det er viktig at alle sikres et likt tilbud. Alle tilbud i regi av frivillige organisasjoner bør erstattes av offentlige tilbud. StatSpeider, StatFriluftsliv, StatIdrett, Statkor, StatKorps er nye tilbud som bør opprettes. Alle underlagt det nye StatFrivillighet direktoratet.

Det verste? At jeg er redd for at fantasien min ikke strekker til å tenke på hva Lysbakken vil finne på.

Reklamer

08/11/2011 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk | , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: