Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Lørdagskveld i Bangalore


Dette var et helt annet India enn det jeg har sett før. Det nye India.

Hotellet mitt ligger midt i Bangalores utelivssentrum. Når jeg kommer ut på gaten kl 8 på kvelden er det allerede enorme menneskemasser ute. Fortauene er så fulle at man nesten må kjempe for å komme seg frem. Og biltrafikken er større enn på dagtid. Det nye India kler seg mer moderne. De flotte og fargerike kvinnedraktene er borte, men unntak av tiggerne da.

All slags gateselgere prøver å selge deg store og stygge ”Rolexklokker”, solbriller og annet. Det eneste tilbudet jeg slår til på er en plakatselger som blant annet har en plakat som sier at ”It is never wrong to do the right thing”.

Her finnes både internasjonale og nasjonale kjederestauranter. Blant annet Dominos, Pizza Hut og McDonalds. Som prinsipp spiser jeg nesten alltid lokal mat og drikke når jeg er på reise i et annet land. Ganske forunderlig er det derfor når man spør om øl og blir anbefalt australsk Foster og andre internasjonale merker før man foreslår Bangalores egen Kingfisher. Til lunsj prøver jeg Pizza Hut og oppdager til min positive overraskelse at den internasjonale kjederestauranten fullt ut har tilpasset seg indisk matkultur.

På kvelden velger jeg kyllingkjeden Nandos. Det er nok ”the IT crowd” som dominerer blant gjestene her som ellers i kveld. Bangalore erkjent som Indias IT-hovedstad. Her har flere av de store IT-selskapene, slik som Infosys med flere titusener ansatte i Bangalore, sine hovedkvarter og her har India blant annet hovedsetet for sitt romfartsprogram. Landet har for lengst vært på månen og har planer for både bemannede romferder til månen og romferder til mars.

Selv om utelivet er hektisk tar det litt tid før utelivskulturen blir som i vesten. I puben jeg besøker er det bare menn. Bartenderne er også bare menn, men to av servitørene er kvinner. På et skilt ser jeg at fredags kveld er ladies night only på et utested. Såfremt man ikke er gift er jentene ikke så ofte ute med menn og i hovedsak danser gutter med gutter og jenter med jenter. Men det er endringer på gang. Etter at en religiøs fanatiker for to år siden gikk ut i media og protesterte mot Valentinesdagen samtidig som hans tilhengere dro ut på byen og trakasserte ugifte kvinner som gikk på bar opplevde man at rekordmange kvinner markerte sin protest ved nettopp å gå på byen på Valentinesdagen.

Inntil i dag har jeg ikke hørt vestlig pop eller rock en eneste gang i India. Men på utestedene i Bangalore er det vestlig musikk som dominerer. Jeg håper den dunkende musikken ikke varer hele natten. I så fall blir det ikke mye søvn på meg i natt.

22/05/2011 - Posted by | India, kultur | , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: