Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Alt var så mye bedre før


Klar Tale er navnet på debattboka fra FrPs tidligere partileder. Carl I. Hagen mener Oslo er i ferd med å bli ugjenkjennelig for folk i «visse strøk i byen». Det er NRK som skriver dette.

– Bybildet ser annerledes ut med butikker med utenlandske navn, sier han blant annet. Ja han synes nok at alt var mye bedre før. Tenk hvor mye bedre det ville være å bo i Oslo, eller i Trondheim for den saks skyld, hvis vi slapp å velge mellom kinesiske, indiske, thailandske og vietnamesiske restauranter. Og MacDonalds og Peppes Pizza. Vel, de sistnevnte har jo også utenlandske navn, men de eies av amerikanere og nordmenn, og det er nok ikke dem Hagen tenker på.

Det må også være frustrerende med alle disse innvandrerne som startet butikker med stort utvalg av frukt og grønt og alle slags matvarer som vi knapt kan uttale navnet på. Hvorfor kunne vi ikke greid oss med Coop-en?

Mange av innvandrerne som preger bybildet finner vi som drosjesjåfører, vaskehjelper og bussjåfører. Det var nok bedre før. Riktignok er det mange nordmenn som helst vil slippe disse jobbene, men da fikk vi heller leve med en skitnere by og lengre taxikøer.

For ikke å snakke om kulturen. Vi greide oss godt med norsk kultur uten noen påvirkning utenfra. Riktignok likte vi rock fra USA, disco fra England og svensktoppar fra Sverige før også, men det er den nye og litt annerledes kulturen vi gjerne skulle greid oss uten.

For ikke å snakke om alle forskerne som kommer til Norge. En fjerdedel av alle vitenskapelig ansatt på NTNU er utenlandske. Det var bedre før de kom til landet. I det hele tatt: Hvorfor skal vi plages av folk som tenker annerledes enn oss selv? Det kunne jo være at de kan lære oss noe nytt? Det vil vi ikke ha noe av.

Alt var så mye bedre før.

Bortsett fra at mange nordmenn nå har fått råd til å kjøpe seg hus i Spania. Blant dem er Carl I. Hagen. Så får vi håpe at hans spanske naboer synes det er ok at så mange utlendinger med utenlandske navn bosetter seg i deres nabolag…

Reklamer

25/10/2010 - Posted by | kultur, Lokal politikk, Nasjonal politikk, Utenrikspolitikk | , ,

4 kommentarer »

 1. Så alt er bare fryd og gammen i Oslo ? Det var godt å høre.At det ikke er som i Paris,London, Malmø og Athen.DET hadde tatt seg ut,haha:-)

  Kommentar av ULV ULV | 25/10/2010

 2. Det var ihvertfall mye bedre før,både i Tronheim,Oslo,Bodø,Paris,London,Malmø og Athen.Det var tilogmed mulig å kjøpe en leilighet bygd av godt håndtverk til en rimelig penge. NU?….derimot.
  Jej kaller utviklingen: Bare Juks A/S og kompani.

  Kommentar av ULV ULV | 25/10/2010

 3. Trondhjem skulle det stå.Tronhjem.Som på postkortene min mormor sendte oss fra København de deilige varme somrene på sekstitallet da Skagerak rullet innover Amager og nøgne Skjællændere vandret uanfektet omkring på stranden og det eneste sjok vi uskyldige børn kunde høre var moralistpolitiets anskrig femogtyve år derefter…:-)

  Kommentar av Ulv | 25/10/2010

 4. Andskrig- og,de gjallet høyt og skjært….Nei, Hvor myke hørtes ikke så bøljerne derude nordenfor Kastrup….hvor gode… og verdensvandt…som hadde de allerede været en lille sving innom Marokkos ørken og simpelthen ødslet av sin kølighed av ren livslyst og Scandinaviske prakt…:-)Desdemona. Im memoriam.
  Mvh.St.Olav og hennes efterfølgere.

  Kommentar av Ulv-sproglig rettelse. | 25/10/2010


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: