Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Yngve og Merethe


Høyres fremste representanter i Trondheimspolitikken har fått mye oppmerksomhet i det siste. Slik blir det gjerne når man har suksess. Ikke alle liker det og føler et behov for å balansere bildet av et Høyre på offensiven.

Yngve Brox blir sannsynligvis Høyres ordførerkandidat ved neste års kommunevalg i Trondheim. I såfall gjør nominasjonsmøtet den 18.oktober et godt valg. Likevel hadde jeg prinsipielt ønsket at Høyre hadde flere kandidater å velge mellom. Blir Yngve ordfører etter valget vil Trondheim få sin beste ordfører på åtte år, en ordfører som ikke bare er kunnskapsrik, men som også er klok, ydmyk og åpen for andres tanker og ideer. I Yngve vil byen igjen få en ordfører som er glad i mennesker, snakker med hvem som helst og ikke skiller mellom stor og liten. Yngve er rappkjeftet og rask på labben. Derfor kan de som kjenner ham kanskje mistenke ham for å mangle den tyngden man mener en ordfører bør ha. Slik er det imidlertid ikke. Yngve skiller godt mellom det å lytte og å være populist. Han har grunnleggende og prinsipielle tanker i bunn for sine synspunkter. Blir han valgt en gang tror jeg byens befolkning vil bli såpass fornøyd at han blir gjenvalgt minst en gang hvis han selv ønsker det.

Merethe Baustad Ranum er forskjellig fra Yngve Brox. Og i Høyre er forskjellighet og mangfold et kompliment. Alle kan SE at hun er en flott kvinne. Men viktigere er hennes egenskaper. Som Høyres bloggerdronning har hun satt viktige spørsmål på dagsorden. Ikke minst har hun gjort en fantastisk jobb i forhold til datalagringsdirektivet, hvor mye tyder på at hun får med seg flertallet i Høyre på sitt nei til et svekket personvern. Merethe får også mye ros for sin grundighet og løsningsorientering i behandlingen av kompliserte saker. Ikke minst gjelder dette byutviklingssaker som Nyhavna og reguleringssaker. Merethe holder den liberale Høyre-fanen høyt.

Merethe er åpenbart en sterk kandidat for en av de fremste plassene på Høyres bystyreliste. Og i skrivende øyeblikk ser jeg ingen annen kandidat som kan slå henne ut. Men jeg hadde også i hennes tilfelle ønsket meg flere gode alternativer. Heldigvis har Trondheim Høyre en erfaren og grundig nominasjonskomite under ledelse av Marvin Wiseth, og jeg er overbevist om at de er i stand til å komme frem til et godt topplag på Høyrelisten og forøvrig mange spennende navn lenger nede på listen.

Yngve og Merethe jobber usedvanlig godt sammen. De utfyller hverandre på en god måte og er vanligvis godt samkjørte. Sammenligner man med forholdene mellom toppene på rødgrønn side tror jeg nesten forholdet mellom Yngve og Merethe kan beskrives som friksjonsfritt. Men slik er naturligvis ikke virkeligheten. Selv om de to er svært enige om den politiske linjen er de også mennesker. Innimellom kan de være uenige, de kan uttrykke frustrasjon når misforståelser oppstår. Jeg har aldri opplevd dem krangle, men ser ikke bort fra at det har skjedd i et opphisset øyeblikk heller. Forholdet mellom dem er med andre ord omtrent som mellom folk flest.

Så finnes det noen (nærmere bestemt to) som mener det finnes en isfront mellom Yngve og Merethe. Det er rett og slett helbom! Og kanskje uttrykk for ønsketenkning hos politiske motstandere?

13/09/2010 - Posted by | Lokal politikk | , , , , ,

2 kommentarer »

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Hege Tunstad, kjetilutne. kjetilutne said: Yngve og Merethe: http://wp.me/pnTkQ-gg […]

    Tilbakeping av Tweets that mention Yngve og Merethe « Kjetils Blå Bølger -- Topsy.com | 13/09/2010

  2. Kjempebra Kjetil! Man må jo ta til motmæle over et slikt medieoppslag!

    Kommentar av Nina | 13/09/2010


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: