Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

En galvanisert statsråd


Galvanisering benyttes som overflatebehandling av metaller for å beskytte metallet mot utvending påvirkning. Når vi opplever hvordan Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen går fra den ene skandalen til den andre uten at det får konsekvenser for ham skulle man nesten tro at han er galvanisert. Kanskje er det slik at statsministeren selv har klint seg såpass sterkt opp til de sakene Riis-Johansen har markert seg på at det ville vært umulig å sparke energiministeren uten at det også slo tilbake på ham selv?

La oss bare ta det siste årets tre skandaler:

1. Kraftkrisen i Midt-Norge. Skal vi tro energiministeren har vi ingen alvorlig kraftkrise i Midt-Norge, og lite eller ingenting har skjedd for å hjelpe på situasjonen. Midt-norske strømkunder betaler milliardbeløp i «tilleggsskatt» i form av høyere priser enn resten av landet samtidig som vi må vente på grønne sertifikater, vente på kraftlinje fra Sogn og Fjordane, vente på kraftlinje over Fosen, vente på støtte fra Enova og vente på behandlingen av konsesjonssøknader fra utallige småkraftverk.
2. Utsettelse av månelandingen på Mongstad. Mens statsråden allerede før valget visste at regjeringen ikke kunne oppfylle sitt løfte om full gassresning av gasskraftverket på Mongstad holdt han denne informasjonen for seg selv til etter valget.
3. Monstermastene i Hardanger. I en suveren forakt for lokalbefolkningen i Hardanger delegerer han til NVE å godkjenne bygging av et stort antall store kraftmaster som kan ødelegge et av de flotteste naturperlene i Norge. Uten å ha utført alternative utredninger for å finne bedre løsninger.

Nå må det sies at Terje Riis-Johansen ikke fikk en enkel start. To tidligere energiminstre fra Senterpartiet har gjort lite og ingenting for å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge, men det er ingen unnskyldning for å la være å gjøre noe.

Det paradoksale er at Senterpartiets Ola Borten Moe nå går ut og bekymrer seg for hva regjeringens runddans i Hardanger kan få av konsekvenser for kraftforsyningen i Midt-Norge. Bekymringen er velbegrunnet. Alt tyder på at regjeringen mangler handleKRAFT til å løse kraftkrisen i Midt-Norge med det første. Allerede er ferdigstillelsen av kraftledningen fra Sogn og Fjordane utsatt til 2015 og jeg vil ikke være forundret om det skulle bli 2020 før den står ferdig. Innen den tid har regjeringen kanskje oppnådd å ta livet av områdets kraftkrevende industri slik at vi ikke trenger den nye kraften lengre…

Uansett, ansvaret for å løse kraftkrisen ligger fortsatt på en statsråd som ser ut til å være galvanisert for all påvirkning utenfra.

Reklamer

17/08/2010 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk | , , , , , , ,

1 kommentar »

  1. Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

    Ta en titt på denne artige fremstilling på youtube….. basert på regjeringens pressekonferanse. Må sees!

    Kommentar av detnorskefolk | 14/09/2010


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: