Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot Mot


Bystyret i Trondheim behandlet sist torsdag ny kommuneplan. Jeg hadde selv utarbeidet en rekke forslag til forbedringer på vegne av Høyre. Arbeiderpartiet valgte å stemme mot alle forslagene. Blant de forslagene partiet ikke støttet var:

* Av miljøhensyn må næringslivet gis arealtilgang i nærhet av hovedferdselsårer innen kommunens grenser for å unngå unødig lang kjøring.
• Sikre vegutbygging med tilstrekkelig kapasitet til å unngå omfattende køer og store utslipp, redusere antall trafikkulykker og redusere transportkostnadene.
• Styrke vegvedlikeholdet sommer og vinter med henblikk på å skape trygg ferdsel på veiene, bedre fremkommelighet og en attraktiv by for fotgjengere, syklister og bilister.
* Samarbeide med næringslivet om å utvikle et attraktivt, rent og ryddig bysentrum, samt gjøre Midtbyen lettere tilgjengelig.
• Utvikle Trondheim kommune som serviceyter i form av god informasjon, raske og relevante svar på henvendelser og kort behandlingstid på søknader.

Det må innrømmes at de fleste partier innimellom stemmer mot forslag bare på grunn av hvem som fremmer dem. Høyrefolk har for eksempel en innebygd skepsis til forslag som kommer fra partiet Rødt. Det kan ofte ta tid å tenke gjennom hva konsekvensen av forslagene er og med lite tid til å vurdere et forslag stemmer man gjerne mot det man er usikker på. I dette tilfellet har forslagene vært tilgjengelige for alle i flere uker, og det er ingen unnskyldning for å stemme mot.

Så kan det være at man i noen tilfeller mener forslagene er overflødige fordi innholdet i forslagene allerede er vedtatt. Det gjaldt kanskje 2-3 av forslagene fra Høyre, men ikke de jeg har referert over.

Så stemmer man naturligvis mot det man er uenig i. Arbeiderpartiet har før vært klare på at de ikke ønsker å satse på veivedlikehold verken sommer eller vinter. Senest skjedde det under forrige bystyremøte hvor de stemte mot Høyres forslag om å utabeide en plan for å ta igjen etterslepet på veivedlikehold her i byen. Derfor er det ikke vanskelig å forstå at de stemmer mot forslaget om en styrket satsing på vedlikehold.

Men for Arbeiderpartiet kan det virke som om de ofte av prinsipp stemmer mot forslag som de selv ikke har fremmet. Det er ikke særlig seriøst. Og de er ganske alene om denne holdningen. Senterpartiet, som også tilhører det rødgrønne flertallsstyret, stemte for mange av Høyres forslag.

Etter 7 års rødgrønt styre med Arbeiderpartiet som dominerende partner har vi fått et styre som er arrogant og lite ydmykt, lukket og lite åpen for nyskaping. Trondheim fortjener bedre.

Reklamer

12/06/2010 - Posted by | Lokal politikk | , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: