Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Varsleren Lars Tvete


I dagens Adresseavis brukes førstesiden og to sider inne i avisen til å beskrive den skandaløse veistandarden i Trondheim. Etterslepet på vedlikehold av veiene er på hele 565 millioner kroner. Det Adresseavisen ikke skriver er at dette først kom frem etter at Høyres Lars Tvete tok opp saken i bystyret sist uke. Æres den som æres bør.

Det er ingen som bør være overrasket over at det er akkurat Lars Tvete som reiser denne saken. Han har snakket om vei i bystyret tidligere. Men Lars er også den som har vært først ute til å varsle om andre viktigte spørsmål for kommunen.

Allerede i februar 2004 advarte Lars Tvete mot at Trondheim kommune kunne pådra seg for mye gjeld. Ordføreren var ikke bekymret og Adresseavisen kunne før valget i 2007 bare skryte av at Rita holdt sine løfter. Kostnadssiden av det hele ble ikke viet oppmerksomhet. I dag er begrepet Rita på krita kjent over hele landet.

I fjor vår og sommer var Lars også den første som reiste spørsmål ved kraftfondets investeringer i de såkalte obligasjonsforetakene som har vist seg å være lang mindre sikre enn bystyret var ledet til å tro. Arne Byrkjeflot fra Rødt var den første som hang seg på mens det styrende flertall først tok saken på alvor når den var blitt en stor mediasak.

Ethvert bystyre trenger folk som Lars Tvete, som reiser de viktige spørsmålene, og har et årvåkenmt og kritisk blikk. Det bystyret ikke trenger er de som alltid bagatelliserer problemene. Rita Ottervik avviste faren for at kommunen kunne bli gjeldsslave. Arbeiderpartiet viste ingen interesse for obligasjonsskiandalen. Og alle rødgrønne partiuer stemte mot forslaget om å utarbeide en plan for å gjøre noe med vedlikeholdsetterslepet på byens veier.

Reklamer

27/05/2010 - Posted by | Lokal politikk, Uncategorized

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: