Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

En million eller tre til Giskes valgkamp


Adresseavisen gjør i dag et poeng av at Giskes valgkampstunt i august i fjor med åpning av Rockheim et år før museet står ferdig ikke kostet 3 millioner kulturkroner (som Sæmund Fiskvik synger), men en million.

Som om tallet er viktig.

«Jeg forsøker å sette tall på noe jeg hadde inntrykk av, sier Fiskvik, som også synger at festen den 20.august var en del av Giskes valgkamp. Og man trenger vel ikke så store dikteriske evner for å registrere det? spør Fiskvik.» Fortsatt i følge Adressa.

Åpningstidspunktet for Rockheim var fastsatt lenge før man visste at man kunne bli ferdig. Og som Fiskvik er jeg ikke i tvil om at dette var et godt planlagt valgkampstunt for å skape oppmerksomhet om Trond Giske og Arbeiderpartiet i valgkampen. En valgkamp hvor Arbeiderpartiet i Trøndelag brukte til å snakke minst mulig om politikk slik at Adresseavisen i stedet kunne bruke spalteplass på koselige saker som museumsåpninger, Stoltenbergs besøk i tårnet til Åge Aleksandersen og Jonas Gahr Støre som spaserte omkring på Pstereofestivalen og gledet seg over stor frivillig innsats. Med det sistnevnte scoopet kunne journalistene også slå to fluer i en smekk. Man slapp å møte opp på kvelden for å høre Gahrs Støre diskutere EU med Erna Solberg i Studentersamfundet. Det kunne man overlate til Under Dusken å dekke.

Hvorvidt kulturdepartementet brukte en million eller tre million kroner på Giskes valgkamp er revnende likegyldig. Det viktige spørsmålet er hvorvidt det er riktig at statlige kulturkroner skal benyttes til å støtte valgkampen til det regjerende parti. Noe senere i valgkampen var forøvrig Giske tilstede i Rissa på museet Kystens Arv for å formidle budskapet om nye millioner til museet. De fleste politikere ville nok benytte muligheten til å «time» slike budskap til valgkampen, og jeg ser ingen grunn til å kritisere Giske for det. Litt verre er det at foreldrene ved den lokale skolen fikk SMS dagen før med beskjed om at det neste dag skulle være «utedag» på museet. Elevene måtte kle seg etter forholdene og møte opp på museet. Så viste det seg at hensikten med museumsbesøket var at barna skulle være kulisser for Giskes valgkamp….

Reklamer

05/05/2010 - Posted by | kultur, Lokal politikk, Nasjonal politikk, Uncategorized

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: