Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Nattbussen til Kundapur


35 mil kan bli lange mil når man reiser i India. Turen fra Bangalore til Kundapur på vestkysten er en kjent strekning for alle som besøker CWC. Mens hovedkontoret ligger i Bangalore er deres regionale senter med blant annet yrkesskolen Namma Bhoomi i Kundapur storkommune. Ved å reise på natta blir trafikken mindre. Likevel tok turen 10 timer på humpete veier. Uten air condition blir det både varmt og klamt inne i bussen, ikke minst etter at vi kommer ned fra fjellplatået som Bangalore ligger på og nærmer oss kysten. Med Bussen er ganske komfortabel ettersom vi kjører ”første klasse” – noen seter fremst i bussen med bare tre seter i bredden. For øvrig finnes også busser med senger.
Man skulle tro at det er rolig natterstid, men så snart vi svinger inn på en busstasjon ser vi at nattrafikken er stor. Her er det styr og ståk, høy indisk musikk og åpne butikker og serveringssteder.
Litt før kl 8 om morgenen blir vi satt av. Sjåføren og hjelpemannen vet nøyaktig hvor vi skal av, og på bussholdeplassen står sjåfør og bil fra Namma Bhoomi klar til å hente oss. Også denne gang fungerer alt som en klokke.
Vi trodde kanskje at 35 grader i Bangalore var varmt nok, men fredagen i Kundapur skulle vise seg å bli varmere og klammere. Nå er jeg glad for at jeg ble overtalt til å kutte ut besøket i Kerela. Her har visstnok temperaturene nådd minst 42 grader. Også lokalbefolkningen synes det er varmt nå.

Reklamer

29/03/2010 - Posted by | barnearbeid mm, India, Utenrikspolitikk | , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: