Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Min gjest er min gud


Dyrene samler seg rundt vannhullet ved den gamle britiske villmarksstasjonen i grenseområdet mellom delstatene Karnataka, Tamil Nadu og Kerela i India. Det er det eneste vannhullet som har vann på denne årstiden og mange dyr søker derfor hit. Vi sitter på terrassen utenfor Karibetta Farm med en god drink og betrakter dyrene fra mindre enn hundre meters avstand.
– Vi har et indisk uttrykk som heter at ”min gjest er min gud” forteller Hannu.
Det har jeg og Steve fått merke til fulle. Vanligvis er det bare familie og gode venner som blir invitert hit. Når vi ble denne æren til del skyldes det at Harry, som er en svært god venn av familien, ba om at de kunne ta i mot oss og oppleve jungel, villmark og dyreliv på denne plassen. Og for en uke siden hadde vi ikke hilst på Harry engang.
Vi kom med nattbussen fra Kundapur til ”kongebyen” Mysore tidlig fredag morgen, ble hentet der og kjørt hjem til Hannu for å stelle oss før han og sønnen kjørte oss de 15 milene opp i fjellene. Det er hans søster Jackie og hennes ektemann som eier og driver denne villmarksstasjonen. Ved å pumpe vann opp i vannhullet fra en grunnvannskilde tiltrekker de seg mange slags dyr. Stasjonen ligger dessuten midt i elefantkorridoren.
Den første kvelden kan vi observere en stor flokk med en slags hjortedyr som beiter i området. Etter hvert kommer også en villsvinhann og tilslutt resten av hans familie på 8. En gruppe påfugler har også vært der og noen av hannene danser og viser sin fulle fjærprakt. Mange andre fugler, krypdyr, ekorn og gigant-ekorn viser seg også. Vi får imidlertid verken se elefanter, bjørner, tiger eller andre kattedyr.
Neste morgen ser vi at minst en bjørn har vært her. Det samme skjer neste natt og denne natten har også elefantene og en bison vært på besøk mens vi sov. Og om morgenen kan Ravi fortelle at en panter er i nærheten uten at den viser seg for oss.
Viktigst med dette besøket er imidlertid den gjestfriheten som våre indiske verter viser oss. De besitter alle en usedvanlig kunnskap om dyrelivet i området og har mange historier å fortelle. Hannus glede over å vise oss det fantastiske landet han bor i.

Reklamer

29/03/2010 - Posted by | India, kultur, Utenrikspolitikk | , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: