Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Rosendal – kultursaken som kulturkomiteen helst ikke vil behandle


Jeg har tidligere skrevet om saken om Rosendal skal være filmhus eller kulturhus. I gårsdagens møte i Kulturkomiteen i bystyret ba jeg om at komiteen kunne ta en felles befaring på Rosendal når saken er foreligger med innstilling fra Rådmannen slik at de forskjellige interessentene kunne vise oss hvordan de ville bruke huset i praksis. Jeg trodde denne forespørselen var en ren formalitet. Alle er vel interessert i å få et best mulig bilde av de alternative planene slik at vi kan gjøre den riktige beslutningen?

Men det viste seg raskt at jeg var ganske naiv. Komiteens leder Harald Nissen, som også leder styret i det konkurrerende kulturhuset på Svartlamoen, var ikke helt avvisende men ga heller ikke mye håp om at en slik befaring ville bli arrangert. Det var så vanskelig…. Vi måtte se an saken… Verre var det med komiteens nestleder Randi Sakshaug, som er vara til styret hos en av de konkurrerende interessentene – Midt-Norsk Filmsenter – synes ikke det var naturlig hverken å behandle saken i Kulturkomiteen eller dra på noen befaring. Vi fikk basere oss på innstillingen fra Rådmannen og la formannskapet behandle saken, mente hun.

Hva er det som er årsaken til denne motviljen mot å behandle denne viktige kultursaken grundig? Alt tyder på at venstresiden i bystyret har bestemt seg på forhånd for at Rosendal skal bli et filmens hus. Det finnes også mange gode argumenter for et slikt valg, men det blir helt feil hvis de andre interessentene ikke blir gitt en likeverdig mulighet til å presentere sitt forslag. Det er dette Yngve Brox har kalt rødgrønn bøttekottpolitikk. Etter stor mediaoppmerksomhet måtte de rødgrønne politikerne gå med på at også Kulturkomiteen skulle få et ord med i laget. Men de liker det ikke. Helst skal slike avgjørelser tas blant de rødgrønne. Vi andre som sitter i bystyret er bare et forstyrrende element.

Derfor tror jeg at løpet er kjørt. De rødgrønne har bestemt seg. Behandlingen i komiteen er bare et nødvendig skuebrød som de helst vil slippe, men er tvunget til å gjennomføre. Da vil de ihvertfall helst slippe å dra på befaring for med egne øyne å se hvordan de forskjellige interessentene vil bygge om og bruke huset. Det kunne jo hende at konklusjonen da blir annerledes enn man har tenkt seg, og slik kan vi jo ikke ha det.

Reklamer

10/03/2010 - Posted by | kultur, Lokal politikk, Uncategorized | , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: