Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Indisk 12-åring beskyldt for barnearbeid: Tatt fra sin mor!


Historien om den 12 år gamle jenta som myndighetene fjernet fra mora si under påskudd av at hun drev med barnearbeid viser at et slikt forbud er mer til skade enn gagn. Her har du hele historien:

Den 12 år gamle jenta fra en landsby utenfor Bangalore i India var på besøk hos sin mor som arbeidet i storbyen. Hun lekte i nærheten av morens arbeidsplass da en frivillig organisasjon (NGO) mente hun drev med ulovlog barnearbeid. Hun ble brakt til statens velferdskomite som plasserte henne i et barnehjem mens saken ble undersøkt nærmere.

Selv om de fastslo at jenta ikke hadde arbeidet nektet de å overlate jenta til mora ettersom de mente at slektskapet ikke kunne bevises.
Istedet informerte de mora om at jenta ville bli sendt tilbake til hjemstedet. Mora kunne få igjen datteren hvis hun reiste den lange veien hjem til hjemstedet og la frem dokumentasjon på slektskapet.

Heldigvis foreslo en tilstedeværende at jenta kunne bli værende i Bangalore inntil morea hadde fremskaffet den nødvendige dokumentasjonen.

Dette er et av mange eksempler på at såkalte barnerettighetsaktivister gir barn tøffe og traumatiske opplevelser. Uskyldige barn som ikke har brutt en eneste lov eller begått en eneste forbrytelse plukkes opp, fotograferes (for organisasjonens rapport) og overlates til barnevernsnemnda (Child Welfare Committee). En gruppe mennesker opptrer altså som gud, tar loven i egne hender og lar det gå ut over barna uten at det får konsekvenser for dem.

Eksemplet viser hvordan Indias forbud mot barnearbeid, som kanskje var positivt ment, i stedet rammer barna. Myndighetene later som om de gjør noe med barnearbeiderproblemet, men i virkeligheten er det barna og ikke barnearbeidet som rammes.

20/02/2010 - Posted by | barnearbeid mm, India, Utenrikspolitikk | , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: