Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Minst til de som har minst fra før


Skal man dømme etter kommentarer fra Trondheims rødgrønne politikere på facebook de siste dagene har det ikke vært særlig trivelig å delta i rødgrønne forhandlinger om Trondheimsbudsjettet. Etter å ha tatt en rask titt på det nylig fremlagte budsjettforslaget kan vi slå fast at det ikke blir særlig triveligere for de som trenger kommunenes tjenestetilbud mest heller. Det blir rett og slett minst til de som har minst fra før.

De som har lyst til å sette seg litt bedre inn i budsjettforslagene fra de forskjellige partiene kan finne forslagene her. Skal man forstå budsjettene må man skalle av de flotte ordene og se hva som ligger under. Når de rødgrønne skriver «økt inntjening Trondheim Parkering KF» betyr det egentlig at du og jeg skal betale mere for å parkere.

Men det er de store linjene som er mest interessante – og til dels overraskende. Høyre har alltid vært opptatt av barnevern og satser hele 12 millioner ekstra på denne sektoren. De rødgrønne satser ingenting. Så skal man være oppmerksom på at Rådmannens forslag i utgangspunktet innebærer de sterkeste kuttene siden begynnelsen på 90-tallet. Og mens de rødgrønne kutter 2 millioner på rusomsorg plusser Høyre på det samme beløpet. Arbeiderpartiet har lenge beskrevet Høyre-politikk som «mer til de som har mest fra før». Skal vi dømme ut fra dette budsjettet er det Arbeiderpartiet som vil gi «minst til de som har minst fra før,» mens Høyre som et ekte konservativt parti alltid har omsorg for de svakeste i samfunnet.

Så kan man spørre seg hvorfor det er slik at politikere ikke tar f.eks. barnevernsbarn på alvor. Bloggeren Hege Tunstad har kanskje et poeng når hun skrev for en tid siden at «politikerbarn trenger ikke barnevernet». Er det rett og slett slik at for eksempel barnevernsbarn og rusmisbrukere ikke representerer noen viktig velgergruppe og at disse også sjelden er representert i bystyre, fylkesting og Storting? De representerer ingen pressgruppe som man må ta hensyn til.

Slik bør det ikke være!

Reklamer

08/12/2009 - Posted by | Lokal politikk | , , , ,

2 kommentarer »

  1. Nei slik bør det ikke være! Og de rød-grønne i Trondheim må kanskje også tenke på at barnevernsbarn og rusmisbrukere en dag, til tross for den rød-grønne politikken. De kan jo rett og slett komme seg ut av sin vanskelige tilværelse og til og med BLI representanter både i bystyret, fylkestinget og Stortinget. Det har faktisk skjedd merkeligere ting her i verden! Og da blir det nok ikke som representanter for de rød-grønne….. 🙂

    Kommentar av Nina Wikan | 08/12/2009

  2. Ser at det snek seg inn en aldri så liten «tyrkleif» i forrige innlegg. Det skulle ha stått:
    Nei slik bør det ikke være! Og de rød-grønne i Trondheim må kanskje også tenke på at barnevernsbarn og rusmisbrukere en dag, til tross for den rød-grønne politikken, kan komme seg ut av sin vanskelige situasjon. De kan til og med BLI representanter både i bystyret, fylkestinget og Stortinget. Det har faktisk skjedd merkeligere ting her i verden! Og da blir det nok ikke som representanter for de rød-grønne…:-)

    Kommentar av Nina Wikan | 08/12/2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: