Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Minst til de som trenger det mest fra før


Gir du mer til alle gir du i virkeligheten mindre til de som trenger det mest. Politikk handler om å prioritere. Det har rødgrønne politikere ikke lært. Eller kanskje man bare prioriterer feil.

Nå er det for eksempel blitt kjent at personer med nedsatt arbeidsevne nå må vente 270 dager på å få hjelp til å komme seg i arbeid, 50 dager mer enn ifjor. «Det er de som trenger det mest som må vente lengst,» sier stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen. Svaret på denne utfordringen burde være å øke antall tiltaksplasser. Høyre har foreslått 3000 nye plasser, men får ikke støtte av regjeringen.

Samtidig vet vi at regjeringens allergi mot private løsninger har økt sykehuskøene de siste årene. Dette betyr også at det tar lengre tid å komme i arbeid.

I Trondheim har svikten i barnevernet vært et hett tema i media i høst. Barnevernet har vært sterkt rammet av nedskjæringene som har fulgt det økonomiske vanstyret i Trondheim. Tilsvarende har det vært med rusomsorgen hvor fjerningen av stasjonær nattbemanning på en bolig for tidligere rusbrukere har skapt uro og tilbakefall. På nytt ser vi at rødgrønt styre betyr minst til de som trenger det mest.

Skolen er vår fremtid og kanskje det viktigste vi kan satse på. Til tross for at foreldrene i Trondheimsskolen er relativt ressurssterke og byen tiltrekker seg de beste lærerne kan vi bare vise til resultater midt i laget. Dette går både utover de svakeste og de mest talentfulle. Resultatene fra de nasjonale prøvene viser at noen skoler lykkes langt bedre enn andre, helt uavhengig av om skolene ligger i områder hvor befolkningen er ressurssterk eller ikke. Men istedet for å satse ekstra slik at de skolene som mislykkes kan gi sine elever et bedre tilbud skjærer de rødgrønne ned på skolen. Senterpartiets Tone Sofie Aglen har helt rett i at den politikken hun selv stemmer for kan resultere i at skoler som mister sitt småskoletillegg og må dele på rektor med andre skoler ender opp som B-skoler. Pussig nok skal såkalte grendeskoler få et nytt tillegg. Man kan undre seg på om dette er skoler som ligger i SP’s kjerneområde på Byneset, mens andre småskoler ikke blir tilgodesett de samme pengene.

Skal man ha mulighet til å gi mer til de som trenger det mest fra før må også noen betale for det. Tildels kan man effektivisere kommunens administrasjon, men det er ikke nok. Trondheim kommune greier ikke å følge opp sin egen eldreplan og samtidig innførte de rødgrønne gratis trygghetsalarm også for de som har god økonomi.

Dette er å gi minst til de som trenger det mest for å hjelpe dem som trenger det minst.

Reklamer

02/12/2009 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk | , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: