Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Slik kan vi omgå Giskes og Halvorsens diskriminering av norsk kultur


Mens Amazon lanserer lesebrettet Kindle og kan selge engelskspråklige bøker til nordmenn uten moms sier Arbeiderpartiet og regjeringen nei til at elektroniske bøker skal likestilles med papirbøker med og få momsfrihet. Dette er både dårlig kulturpolitikk, dårlig næringspolitikk og lite fremtidsrettet medie- og IT-politikk. Men det finnes metoder for å omgå denne håpløse politikken.

Vi har opplevd det før. Mens Høyre og de andre borgerlige partiene har gått inn for å fjerne TV-lisensen blant annet med den begrunnelsen at TV-sendinger nå er tilgjengelige blant annet på PC-en gjennom internett. Såfremt man ikke skal legge lisens på alle PC-er, mobiltelefoner og andre duppedingser som måtte komme i fremtiden blir det med tiden umulig å innkreve TV-lisens. Folk vil rett og slett slutte å kjøpe TV-apparater og i stedet se TV på PC-en. Så kan naturligvis NRK la være å tilby sine TV-prkrammer på lisensfrie PC-er med den konsekvens at folk slutter å se på statskanalen.

Giske og Halvorsen lukker med andre øynene for virkeligheten, og bidrar samtidig til å svekke norske forfattere, norske forlag, norsk språk og kultur, når de ilegger bøker i digital form merverdiavgift. Men også på dette området vil aktørene søke etter måter å omgå reglene på. Og det er ikke vanskelig. Forlagene kan ganske enkelt opprette en underavdeling i et land som ikke krever moms på e-bøker og selge bøkene momsfrie derfra. På nettet finnes ingen landegrenser. Det ville være fint om kulturminister og finansminister også oppdager det.

Reklamer

08/10/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: