Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Vingle-Sponheim


Lenge slet Venstre med betegnelsen Vingle-Venstre fordi det var vanskelig å vite om man fikk et borgerlig eller sosialistisk styre ved å stemme på dem. Under Venstreleder Lars Sponheim har vi midlertid kunnet plassere Venstre trygt på borgerlig side. Inntil nå.

Som et sentrumsparti er det ikke unaturlig at man finner samarbeidspartnere på begge sider av «streken» i de enkelte saker. Når det gjelder regjeringsdeltagelse er det derimot ikke uproblematisk at velgerne ikke vet hvor man har Venstre. Nå velger jeg imidlertid å tro at Venstre som parti fortsatt kan betraktes som trygt på den borgerlige siden, tiltross for den avgående lederens fisketur med Jens Stoltenberg og uttalelser etter partiets valgnederlag.

I valgkampen har både Lars Sponheim og Siv Jensen kritisert Høyre for ikke å velge side mellom V+Krf og Frp. (I parantes må det bemerkes at Høyre har gjort et valg. Høyre vil ha en borgerlig regjering uansett). Derfor blir det ganske spesielt når vi etter valget får vite at Sponheim var åpen for et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet hvis det ble borgerlig flertall. Sponheim kritiserte dermed Høyre for ikke å velge side samtidig som han selv i det skjulte ikke ville velge side.

Det er også grunn til å merke seg at Sponheims uttalelser om den såkalte fisketuren viser at også Stoltenberg hadde en «Plan B». Neste gang han påstår at de ikke har noen alternative regjeringsopplegg kan vi altså gå ut fra at han ikke snakker sant.

Reklamer

21/09/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: