Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Linda og Lars


I skrivende stund står det om få stemmer hvorvidt Lars Tvete blir innvalgt på Stortinget for neste periode. Enten han lykkes eller ikke er tiden inne til å skrive noen ord om hvordan jeg har opplevd Linda og Lars i valgkampen. Som politisk rådgiver for de to i noen hektiske måneder har jeg fått anledning til å bli godt kjent med dem.

Linda Cathrine Hofstad Helleland kan ofte bli undervurdert av de som ikke kjenner henne. Kanskje er det alderen og kanskje er det utseendet? Linda er ung og hun er vakker. Men Linda har også en jernvilje, hun er flink til å søke råd og hun forbereder seg alltid godt. Fotografiet som Adresseavisen tok av Linda med Lars i bakgrunnen under et intervju om Vitalsaken viser denne jernviljen på en utmerket måte. Med lysende øyne full av vilje og ubevisst en knyttet neve kunne ingen være i tvil om hennes engasjement for de ansatte i Vital i Trondheim. Så har det da også strømmet inn med meldinger fra de Vital-ansatte hvor de har uttrykt glede over Høyres og Lindas engasjement i saken. Når Linda ønsker å få noe gjort er det rett og slett vanskelig eller umulig å si nei!

Med et mulig unntak for Adresseavisen ser det ut som om media er begeistret for Linda. Hun har en egen evne til å formulere budskapet kort og forståelig på en måte som folk forstår, og hun har teft for hva som er viktig for folk. Sist torsdag før valget fikk jeg se hvordan dette kunne slå ut i media. I løpet av dagen hadde hun hele 10 intervjuer og debatter om vidt forskjellige tema som veibygging, skole, kommunesammenslåing og Trondheims transport- og miljøpakke. Innimellom slagene var det full konsentrasjon for å forberede seg til neste intervju.

Det å være stortingsrepresentant kan være tøft og krevende for de fleste. Det blir ikke enklere når man er småbarnsmor og har en mann som også er stortingsrepresentant. Du skal delta på hektisk møtevirksomhet på Stortinget, ta deg av familien og samtidig pleie kontakter med hjemfylket. Linda har greid dette på en særdeles god måte. Da er det skuffende når en politisk motstander som Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen bevisst spiller på at Linda bor i Drammen mens hun er på Stortinget. Hun er imidlertid folkeregistrert i hjemkommunen Klæbu og pendler jevnlig mellom Stortinget og Trøndelag. Heldigvis er det såpass mye rettferdighetssans i det politiske miljøet at Eva Kristin Hansens ufine kommentar i Midtnytt ble satt på plass av Senterpartiets Tone Sofie Aglen. Linda kunne naturligvis ha kontret med at blant annet Trond Giske og Gunn Karin Gjul har bodd langt lengre i Oslo enn det Linda Har gjort i Drammen, men viselig holdt hun seg for god til å senke seg til det samme lave nivået.

Linda har også kommet godt ut av de TV-debattene hun har deltatt i denne valgkampen. Så hardt ble Arbeiderpartiets kommunalråd Geir Waage kjørt i en debatt om veibygging og avgifter at han beskyldte henne for å lyve når hun viste til at Arbeiderpartiet ønsket parkeringsavgifter på kjøpesentrene utenfor sentrum i Trondheim. Denne informasjonen finnes tilgjengelig på Trondheim Arbeiderpartis hjemmesider og Linda kunne også gå ut av denne debatten rakrygget.

Lars Tvete er nesten dobbelt så gammel som Linda, og ville vært den eneste på Tinget fra Sør-Trøndelag over 48 år hvis han hadde kommet inn. Lars er unik i politikken. Ser man på hvem som er innvalgt fra Sør-Trøndelag er det mange som er profesjonelle politikere som har hatt politikk som yrke i store deler av livet sitt. Vi snakker om dyktige politikere som representerer sine partier på en utmerket måte, men samtidig er det problematisk hvis Stortinget i hovedsak skal bestå av offentlige ansatte og politiske «broilere». Lars kunne for noen dager siden fortelle at han hadde vært i et selskap og kom i prat med en mann som ikke var så kjent med det politiske liv i Sør-Trøndelag. Mannen forteller Lars hva slags jobb og yrke han har og på spørsmål om hva Lars driver med forteller Lars at han er arbeidsledig! Denne spøken har Lars siden moret seg stort over. Når Lars etter nøye betenkning bestemte seg for å si ja til å stå på kampplass på Sør-Trøndelag Høyres liste var han på ingen måte arbeidsledig. Etter å ha solgt sitt livsverk Basale (en av Norges største firmaer innen eiendomsforvaltning) kunne han godt pensjonert seg. Istedet har han bygget opp en ny virksomhet som næringsdrivende, rådgiver og profesjonelt styremedlem i selskaper i Norge og utlandet. For å få tid til å satse ordentlig på en stortingsplass har han sagt fra seg mange av styrevervene og betydelige inntekter. Lars har rett og slett jobbet fulltid det siste året uten betaling for noe han har hatt tro på.

Lars Tvete er klar i sine meldinger både innad i Høyre og overfor politiske motstandere. Få pådrar seg så mange replikker i bystyret som Lars. Likefullt blir han respektert og likt. Etter at han ble nominert på andreplass fikk jeg høre fra mange i andre partier at de var glade for at Lars hadde fått denne plassen. Skulle han tilslutt få denne stortingsplassen vil han representere Trøndelag og våre interesser bedre enn noen annen. Og mens de fleste politikere tilpasser seg partilinja, er Lars mer opptatt av å kjempe landsdelens sak, også om det skulle være i strid med flertallet i partiet.

Lars er en klar ledertype som er flink til å motivere folk og vet hva han vil. Stort sett når han sine mål, så når stortingsplassen ser ut til å glippe denne gangen er han ekstra skuffet.

Sammen har Linda og Lars vært et unikt radarpar, som utfyller hverandre på en spesiell måte. I valgkampen har de jobbet så tett på hverandre at de beskriver samarbeidet som et gammelt ektepar som tutrer og kjefter på hverandre, men som samtidig stoler fullt og helt på hverandre og bidrar til å utfylle den andres sterke og svake sider. Det har vært krevende, morsomt, spennende og lærerikt å jobbe sammen med dem og for dem. Og dette er bare begynnelsen.

Reklamer

15/09/2009 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk, Uncategorized | , , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: