Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Hvem er det som lyver – Geir Waage (AP)?


Jeg tillater meg å klippe dette blogginnlegget fra stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H). Torsdag fulgte jeg henne til NRK på Tyholt hvor hun i en debatt ble beskyldt av Arbeiderpartiets Geir Waage i å lyve. Den som leser følgende kan selv danne seg en mening om hvem som lyver:

– Det er alvorlig at en stortingsrepresentant står og lyver på TV, sa Arbeiderpartiets kommunalråd Geir Waage i Trondheim når jeg påpekte at Arbeiderpartiet hadde gått inn for å innkreve parkeringsavgift på City Syd, Byåsen Butikksenter og andre kjøpesenter i Trondheim i en debatt på Midtnytt torsdag kveld (10.september). Han rakk også å si ”vis meg hvor vi har foreslått…” før programlederen avbrøt debatten. Det er ganske alvorlig å beskylde en politisk motstander for å lyve. Så la meg dokumentere min påstand:
Trondheim Aps årsmøte 2008:
http://www.trondheim-ap.no/politikk/miljopakke/200-historisk-miljke

”På årsmøtet i Trondheim Arbeiderparti 9. Februar ble det vedtatt en egen miljøpakke for Trondheim. Ordfører Rita Ottervik mener pakken vil gjøre Trondheim til landets fremste miljøby. Sentrale element i miljøpakken er innføringen av en miljøavgift på bensin og diesel, oppsetting av to nye bompunkter og et ønske om et forsøksprosjekt for å kreve at kjøpesentrene innfører parkeringsavgift på sine p-plasser.”

Adressa.no 9. Februar 2009 – Rune Olsø skryter uhemmet av sitt eget forslag:
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1026650.ece?index=640

”I miljøpakken foreslår Arbeiderpartiet at Trondheim skal bli en nasjonal forsøkskommune der kjøpesentrene i utkanten av byen pålegges å kreve inn parkeringsavgift av sine kunder som parkerer der. På den måten vil Ap ta bort fordelen med gratis parkering der, og gjennom slike avgifter redusere trafikken i områdene der kjøpesentrene ligger. I forslaget som nå er til behandling på årsmøtet i Trondheim Ap heter det at Bystyret i Trondheim snarest mulig må sende en søknad til staten for å få dette til.

– Dette er det mest radikale og offensive utslippet i miljøpolitikken noensinne. Miljøpakken kommer til å skrive politisk historie, og bli lagt merke til over hele landet, ja i utlandet også, sa en entusiastisk Ap-leder, Rune Olsø, under sin åpningstale på årsmøtet i Trondheim Arbeiderparti lørdag.”

Tore Sandvik blogger gjerne om saken
http://toreoblogg.blogspot.com/2008/02/miljpakke-trondheim.html
”Vi har idag vedtatt følgende enstemmig på Trondheim Arbeiderpartis årsmøte: (…)
(Trondheim Ap vil) – gjøre Trondheim til en nasjonal forsøkskommune der kjøpesenter pålegges å innkreve parkeringsavgift, slik at fordelen med gratis parkering ved disse sentrene faller bort. Vi vil foreslå at Bystyret sender nødvendige søknad om dette til staten raskest mulig.”

Litt moderert i rødgrønnes miljøpakkebehandling i bystyret april 2008 – uten at det forandrer Ap-vedtaket over!
http://publikum.trondheim.kommune.no//k2000/k2pub.nsf/viewAttachments/C1256F3B0026C93AC1257434004ADFE5?opendocument&frame=yes
Fra vedlegget ”- et forlik mellom 6 partier i Trondheim bystyre:
”(Vi skal blant annet…) Bli en pilotkommune som prøver ut en rekke ulike tiltak for å gjøre nærhandelen attraktiv på bekostning av kjøpesenter i avlastningssentrene. Eksempler på tiltak kan være trafikkregulering, differensiert virkemiddelbruk og parkeringspolitikk. Dette skal skje i samarbeid med sentrale myndigheter.

Jeg vil være forsiktig med å beskylde politiske motstandere for å lyve, men overlater til leserne å trekke sin egen konklusjon etter å ha lest ovenstående.
Mitt hovedpoeng i debatten var å påpeke at Arbeiderpartiet innfører en rekke nye ekstraskatter for å finansiere Trondheims transport- og miljøpakke. Høyre har også vært villig til å akseptere ordinære bompenger på bommer som plasseres der man får ny vei raskt. Men vi aksepterer ikke nye ekstraskatter som rushtidsavgift og drivstoffavgift, og vi aksepterer slettes ikke at det skal innføres tvungen parkeringsavgift på kjøpesentrene utenfor sentrum. Dette kan vi si nei til fordi Høyres stortingsgruppe er villige til å satse mer på vei og miljø enn det regjeringen gjør. Dermed kan Høyre foreslå en transport- og miljøpakke i Trondheim som gir mer vei på kortere tid og større satsing på kollektivtrafikk uten ekstra skatter.

Reklamer

11/09/2009 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk | , , , , , , , ,

1 kommentar »

  1. […] og avgifter at han beskyldte henne for å lyve når hun viste til at Arbeiderpartiet ønsket parkeringsavgifter på kjøpesentrene utenfor sentrum i Trondheim. Denne informasjonen finnes tilgjengelig på Trondheim Arbeiderpartis […]

    Tilbakeping av Linda og Lars « Kjetils Blå Bølger | 15/09/2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: