Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

En lov for Loke og en annen for Tor


Er det galt at Frp bruker museumsjernbanen Thamshavnbanen til et valgkampjippo mens det er OK at Arbeiderpartiet bruker Rockheim?

– Dette gir Thamshavnbanen en helt feil profil utad, sier Suzette Paasche, som er administrerende direktør for Museene i Sør-Trøndelag til blant annet NRK. Jeg kan ikke huske at hun gikk ut med en tilsvarende kritikk mot liksomåpningen av Rockheim som først og fremst ble brukt til å profilere Trond Giske og Jens Stoltenberg.

Det er kanskje paradoksalt at et parti som Frp bruker en museumsjernbane til å profilere seg, men kanskje gir det et håp om at partiet vil engasjere seg mer i kulturpolitikken enn de har gjort før. Uansett er jeg helt enig med Bjørn Tokle som leder museet om at dette må betraktes som et rent utleieforhold. Hvem som helst, også Frp må kunne leie denne banen til sin virksomhet.

Rockheim var opprinnelig planlagt å bli ferdig til åpning denne måneden, og den som kjenner Trond Giskes strategiske evner er nok ikke særlig i tvil om at tidspunktet ikke var helt tilfeldig. Det skulle brukes som et ledd i Arbeiderpartiets valgkamp. Så ble hele prosjektet sterkt forsinket. Likefullt holdt Rockheim fast ved at de ville ha en markering av nøkkeloverrekkelse. Det var det Trond Giske som skulle gjøre. Og ikke bare det. Dagen etter foretok Jens Stoltenberg åpning av den virtuelle del av Rockheim. Begge åpningsseremoniene ble derfor et ledd i Arbeiderpartiets valgkamp. Uten at museumsdirektør Paasche ytret et eneste kritisk ord i media.

NRK skriver at «Paasche vil ikke svare på Larsens beskyldninger, og mener hun ikke skildner mellom politiske partier i denne saken. – Dette handler om museumsfaglig etikk!»

For meg synes det som om det eksisterer en lov for Loke og en annen for Tor.

27/08/2009 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk | , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: