Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Kurt stemmer AP


Kurt Nilsen og Jan Fredik Karlsen stemmer Arbeiderpartiet kan Dagbladet fortelle. Det er naturligvis kjendisstatusen som gjør at det blir avisoppslag av noe slikt. For Dagbladet mener vel ikke at deres status som musiker og manager gjør dem mer kvalifisert til å mene noe om politikk enn andre? Statsminister Jens Stoltenberg sier på sin side at «Jeg synes kjente, eller andre som står litt fram i offentligheten, sjelden står fram med de politiske holdningene de har, for man tror det er omstridt. Det står respekt av dem som står fram med sine politiske verdier.» For statsministeren er det altså slik at det er viktigere at kjendiser står frem med politisk ståsted enn at en drosjesjåfør, sykepleier eller ingeniør det6 samme. Men så vil vel neppe Dagbladet skrive om det hvis vanlige folk vil «stå frem» med sitt politiske ståsted.

Det er bra at Kurt Nilsen engasjerer seg og tar standpunkt i politiske saker på samme måte som det er bra at andre gjør det. Men Kurt Nilsens partivalg er revnende likegyldig for meg. Ingenting av det jeg har lest i media fra hans side tyder på at han har kunnskap og ideer som gir leserne noe nytt. Men for media og statsministeren kan det se ut som om det å være kjendis er en egenverdi når man uttaler seg om politiske saker.

Kurt Nilsen har en flott stemme og Jan Fredrik Karlsen er etter hva jeg forstår en god manager. Kjendiser har naturligvis rett til å engasjere seg seg i politikken. Det er faktisk flott at de gjør det. Men hvorfor skal media stille mindre krav til innholdet i dette engasjementet fra kjendiser enn hvis det er vanlige folk som engasjerer seg? Svaret er enkelt: Kjendiser selger flere aviser enn Ola og Kari. Og Kurt og Jan Fredik blir gjerne med på leken. Gjennom mediaoppslagene ledes de til å tro at deres politiske holdninger faktisk betyr noe spesielt. Det gjør det naturligvis ikke.

Reklamer

04/05/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: