Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Hva gjør du hvis du ikke når dine mål? Regjeringen reduserer sine mål!


Tenk deg en idrettsutøver som brøytende går ut og lover at han skal bli verdensmester. Så viser det seg at evnene ikke var så gode og han reviderer sine målsetninger. Nå skal han bli kretsmester! Slik er regjeringens opptreden i forskningspolitikken.

Før valget i 2005 gikk SV sterkt ut som en garantist for satsing på forskning og utdanning. Den forrige regjeringens mål om at 3 % av Norges brutto nasjonalprodukt skulle gå til forskning var ambisiøst, men målet fikk tverrpolitisk støtte i Stortinget. Så snart kunnskapsminister Øystein Djupedal var kommet i statsrådsstolen ble han imidlertid tvunget av sine regjeringskolleger til å legge frem et hvileskjær i forskningssatsingen, og siden har ambisjonene i forskningssektoren fra regjeringen vært fraværende.

Den nye ministeren Tora Aasland har hatt muligheten til å snu på dette på tampen av regjeringsperioden. I dag la hun frem sin stortingsmelding «klima for forskning». Jeg har ikke hatt tid til å lese meldingen i sin helhet ennå, men kunne raskt slå fast at målet om 3 % av BNP til forskning var forlatt. Nå skal ikke Norge lenger være verdensmester. Kretsmester får holde.

Reklamer

24/04/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: