Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Gerhardsens barnebarn vs Stoltenberg


Et litt pikant element i vendettaen mellom Akersystemet og Stoltenberg & co er at konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions etter hva jeg har fått opplyst er barnebarn av Einar Gerharsen. Vi opplever dermed en kamp mellom Gerharsens barnebarn og Stoltenberg!

P4 har undersøkt om hvem folk tar parti med i denne konflikten, og ikke uventet støtter det store flertall Stoltenberg. Det dreier seg tross alt om fellesskapets midler. Men spørsmålsstillingen er feil. Det er ingen grunn til å støtte hverken Stoltenberg eller Røkke i denne saken. Røkke har på sin side sannsynligvis opptrådt juridisk korrekt, men moralsk forkastelig. Regjeringen på sin side har vært passive tilskuere til Røkkes transaksjoner inntil det var for sent. Så prøver man på en politisk omkamp ved å legge et politisk press: «Gir du deg ikke vil vi aldri være vennen din mer.»

Det verste er imidlertid at regjeringen brukte 4,8 milliarder kroner av fellsskapets midler for å fylle lommene til AP-velger Røkke. Så begrunner de dette med at de gjorde det av hensyn til arbeidsplassene. En ting er at vi kan spørrre om hvorfor disse arbeidsplassene er så mye mer verdt enn andre arbeidsplasser som bare har opplevd høyere beskatning under Stoltenbergs rødgrønne regjering. Men det er heller ikke slik at disse 4,8 milliardene har gått til å styrke arbeidsplassene i Aker Solutions. Pengene har i sin helhet gått til Røkke gjennom selskapet Aker. Men det er verre enn som så. De siste transaksjonen hvor Aker Solutions har kjøpt 5 selskaper av Aker til overpris har bidratt til å tappe Aker Solutions for 1,9 milliarder kroner. Det eneste regjeringens «aktive eierskap» har vært brukt til så langt er altså å gjøre arbeidsplassene i Aker Solutions mer usikre!

Reklamer

16/04/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , , , ,

3 kommentarer »

 1. Tjuveri er ulovlig uansett hvordan du vrir og vender på det. Feilprising er imidlertid vanskeligere å bevise enn rent formelle «luretriks» for å unngå en aksjonæravtale. De tingene er bare indikasjoner på at noe er galt med prisingen. Jeg er imidlertid ikke i tvil om at staten skal saksøke for feilprising hvis Røkke ikke firer. Slike rettsaker har Røkke tapt før. De tar imidlertid flere år, og regjeringen må følgelig gi alt til advokatene og snu ryggen.

  Kommentar av Sylvia Johnsen | 16/04/2009

 2. Den samme regjeringen har regnet ut at de vil kunne (maksimalt) hanke inn 320 millioner kroner (antakelig bare 1/3-del !) ved å ta fra de som har minst (pensjonister og uføre med en gj.snitt pensjo. på 85 000 NOK). Dermed ser man tydelig forskjellen på Jørgen Hattemaker og Kong Røkke. «Kongen» alene får altså 4,5 MILLIARDER til disposisjon, mens de som har bygd opp landet må sørge for å betale regningen.
  Hviken farge får man ved å blande grønt og rødt ? Riktig svar er: BRUNT !!! Fy flate for ei regjering !

  Kommentar av Jule Nissen | 16/04/2009

 3. Er så gammel og skrøpelig at jeg glemte å si at dette selvsagt gjelder den berømmelige «Kildesatt på pensjoner» som denn gjengen vedtok i mars måned. Hvem skal ta hånd om oss som ikke har råd til å bo i utlandet når vi mister 15 prosent av pensjonen ? Aftenposten forteller sannheten i reportasjer 15./16. april. Hva om de selv hadde satt ned sine lønninger med 15 prosent – for ikke å si: Hva hadde skjedd med gullgutten Røkke hvis han hadde mistet sitt trygge fotfeste i Arbeiderpartiet ?

  Kommentar av Jule Nissen | 16/04/2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: