Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Typisk trøndersk å være middelmådig?


I sin ordførerperiode sa Marvin Marvin Wiseth humoristisk noe slikt som at Trondheim hadde høyest IQ per kvadratmeter med henvisning til den store virksomheten innen høyere utdanning og forskning i byen Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland ble på sin side kjent for den kanskje selvgode uttalelsen at det er typisk norsk å være god. Men man kan ihvertfall si at signaliserte et ønske om at vi skulle være gode i Norge. Et passende slagord for ordfører Rita Ottervik og Arbeiderpartiet i Trondheim synes å være at det er typisk trøndersk å være middelmådig!

Forskjellige internasjonale undersøkelser viser at norsk skole er midt på treet til tross for at vi bruker mere penger enn de fleste andre land. Trondheims skoleresultater er på sin side midt i laget i norsk sammenheng og under gjennomsnittet av de største kommunene. Med de sterke kunnskpsmiljøene i byen burde utgangspunktet for gode resultater være godt. Likevel svikter resultatene.

Det heter at politikk er å prioritere. Det rødgrønne styret med Rita Ottervik og Arbeiderpartiet har gjort det. De har prioritert bort skolen. Kutt må de fleste sektorer leve med i den økonomiske situasjonen som Rita på Krita har bragt kommunen opp i, men de rødgrønne har bevisst valgt å gjøre de sterkeste kuttene på skolesektoren slik Adressa påpeker på lederplass idag.

VG hadde på mandag en lederartikkel hvor de riktig påpekte at nettopp i vanskelige økonomiske tider skal man satse på kunnskap. Hvileskjær i forskningen og nedprioritering av skolen er en garanti for at vi kommer ut av krisen som tapere. Arbeidsgiverorganisasjonen Abelia har gjort en vurdering av i hvilken grad utkastene til stortingsprogram for de forskjellige partiene satser på kunnskap. Slike terningkast skal aldri tas for mer enn en indikasjon på hvor gode programmene er, men resultatene var ikke spesielt overraskende. Mens Arbeiderpartiet, SV og FrP kom svært dårlig ut fikk Høyre, Senterpartiet Venstre langt bedre terningkast. For Høyres del har jeg god grunn til å tro at det endelige partiprogrammet blir enda bedre etter at Trondheim Høyre har fremmet en rekke forbedringsforslag som skal behandles av Høyres landsmøte i mai.

Trøndersk skole bør ha som mål å være best i landet og norsk skole bør være blant de beste i verden. Skal Marvin kunne skryte av trøndersk IQ også i fremtiden må det satses på skole og kunnskap!

Reklamer

10/03/2009 - Posted by | Lokal politikk, Nasjonal politikk, Uncategorized | , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: