Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

AP: Vil ikke høre, vil ikke se, vil ikke si noe….om brøyteskandalen


Debatten om tiltak for å gjøre noe med det bedrøvelige vintervedlikeholdet av veier, fortau og sykkelveier i Trondheim i torsdagens bystyremøtet var en selsom opplevelse. Ikke så mye for det som ble sagt, men for det som ikke ble sagt. Ingen av Arbeiderpartiets 37 bystyrerepresentanter syntes de burde delta i denne debatten som engasjerer byens befolkning så sterkt!

Det var Høyres Tone Stav som åpnet ballet ved sin interpellasjon om manglende vintervedlikehold og behov for høyere beredskap slik at man kan takle store snøfall på en bedre måte. Ambulanser rister slik at pasientene lider, funksjonshemmede og eldre med rullator tør ikke bevege seg ut og isoleres i sine hjem, syklister kan ikke lenger sykle, store snehauger sperrer for utsikten slik at flere ulykker skjer.

Det spesielle i denne saken er at Rådmannen advarte mot konsekvensene av nedskjæringer før budsjettet ble vedtatt. Likevel valgte de rødgrønne, kanskje i et usannsynlig håp om en vinter uten snø, å kutte budsjettet med 7 millioner. Høyres representanter besteg talerstolen i tur og orden. Undertegnede hadde kjørt taxi sist helg og opplevde at nesten hver eneste passasjer var frustrerte av kommunens opptreden. Nik Haugrønning viste til sine erfaringer som bussjåfør. Mellom Heimdal og Klett kunne bussen på grunn av føreforholdene ikke kjøre raskere enn 15 km pr time. Lars Tvete påpekte at den dårlige brøytingen skader byens renomme, mens Yngve Brox påpekte det besynderlige i at Arbeiderpartiets representanter, som i behandlingen av plan mot kjønnslemlestelse var svært så taleføre, hadde mistet både munn og mæle når det gjaldt denne viktige saken for byens innbyggere.

De eneste fra de rødgrønne som tok ordet var varaordføreren som beklaget seg over at NRK absolutt skulle intervjue ham hver gang om dette problemet mens Miljøpartiet De Grønnes Bojer Vindheim var opptatt av at fortauene ikke ble ryddet for snø. At den manglende snøryddingen kanskje har en viss sammenheng med at hans eget parti reduserte bevilgningene til snørydding kommenterte han ikke. Men i det store og hele var det opposisjonen under ledelse av Høyre og med god støtte fra FrP og Venstre som var opptatt av det kaotiske vintervedlikeholdet.

Og resultatet av den engasjerte debatten? Arbeiderpartiet stemte mot forslaget om å vurdere tiltak for økt beredskap. Og de stemte mot å øke satsingen på vintervedlikehold selv om årets budsjett sannsynligvis allerede er nærmest oppbrukt. Alle vet at det vil bli brukt mer penger, men Arbeiderpartiet nekter å ta tak i problemene som byens innbyggere opplever.

I denne saken minner Arbeiderpartiet om bildet av de tre APekattene, hvor en holder foran øynene, en holder foran ørene og en holder foran munnen. Men jeg kan love dem at det ikke hjelper. Snøen ligger der og det kommer mer snø før året er omme. Hvis AP skal holde øyne, ører og munn lukket til problemet forsvinner, kan det bli lenge.

Reklamer

27/02/2009 - Posted by | Lokal politikk, Uncategorized | , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: