Kjetils Blå Bølger

Make waves – Don’t float through life!

Mot et muslimsk samfunn?


Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen tror det kan gå mot et muslimsk flertall i Oslo i løpet av 20 år og begrunner det med «de aller fleste innvandrere kommer fra muslimske land, og ikke de mest tolerante landene heller». Jeg tenkte jeg skulle sjekke denne påstanden mot innvandringsstatistikken fra Statistisk Sentralbyrå.

La oss for eksempel se på tallene for 2007, som er det siste året med fullstendige tall. Det var da også et rekordår for innvandring. Den totale netto innvandringen var på 39652. Litt rask hoderegning og summering av innvandring fra muslimske land tilsier at rundt 6000 eller ca 15 % av disse kom fra muslimske land.

De siste årene har jo innvandringen vært dominert av arbeidsinnvandring fra Polen og andre land i det tidligere Øst-Europa. Så hvordan er den totale innvandrerbefolkningen fordelt?
Ved inngangen til 2008 bodde det 459614 innvandrere i Norge. Av disse kommer 203098 fra Europa, 56376 fra Afrika, 174040 fra Asia inkludert Tyrkia, 11494 fra Nord- og Mellom-Amerika, 13157 fra Sør-Amerika og 1449 fra Oseania. Litt rask hoderegning med mulighet for en beskjeden feilmargin tilsier at mellom 130- og 140.000 av disse kommer fra muslimske land, eller med andre ord ca 30 %. Men så er det naturligvis ikke slik at alle som har kommet fra muslimske land er muslimer. Noen har jo nettopp flyktet fra disse landene på grunn av at de har vært forfulgt for sin tro. Samtidig er det også slik at muslimer som kristne har et variert forhold til sin religion. Det er derfor bare et lite mindretall som er fanatiske i sin tro.

Så kan man spørre seg om hvorfor Fremskrittspartiet og Per-Willy Amundsen snakker usant. Er det fordi han ikke har satt seg inn i saken? Er det fordi fakta ødelegger enhver diskusjon?

på adressa.no i dag kan vi paradoksalt nok lese at «Han varsler at Frp nå vil starte en verdidebatt om hva slags samfunn vi skal overlate til barnebarna.» Kanskje denne verdidebatten kan starte med at han holder seg til sannheten.

Forøvrig anbefales bloggen Det verste siden svartedauen i denne saken.

26/02/2009 - Posted by | Nasjonal politikk | , , , , ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: